Flexflitsers: nieuwe type flitspaal met flexplek

Snelheidscontrole op 150 nieuwe locaties mogelijk

Flitspaal

Weet jij precies waar alle flitspalen staan omdat je je weleens laat verleiden tot het te diep intrappen van het gaspedaal? Let vanaf dinsdag 8 november even goed op. Vanaf die datum zet het Openbaar Ministerie namelijk een nieuw type flitspaal in: de flexflitser.

Flexflitser. Het klinkt in een tijd van flexwerken op flexwerkplekken helemaal actueel. De flexflitser houdt het midden tussen de mobiele radar en een vaste flitspaal. Volgens het OM staat de flexflitser zo'n twee maanden op één plek, waarna hij wordt verplaatst naar een andere. Het OM redeneert dat het met flexflitsers op veel verschillende plekken kan handhaven op de  toegestane maximumsnelheid. De flexflitser komt uiteindelijk weer terug op de plaats waar hij aanvankelijk stond, om na twee maanden wederom te verhuizen. De flexflitser kan bijvoorbeeld bij wegwerkzaamheden tot inzet komen, waar veelal tijdelijk een aangepaste maximumsnelheid geldt. Voor de flexflitser hoeft het OM geen stroomkabels te trekken. De mobiele palen hebben accu's, waarmee ze twee maanden vooruit kunnen.

De komst van de flexflitser maakt deel uit van het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030, waarin als doel is gesteld om het aantal verkeersslachtoffers als gevolg van te hard rijden in 2030 terug te dringen. Op 8 november plaatst het OM de eerste flexflitser aan de Provincialeweg in Hoorn. Diezelfde dag wordt ook in Bergen op Zoom een flexflitser geïnstalleerd en op 14 november komt er een in Amsterdam. De week erna staan er in Venlo en Soest eveneens exemplaren. Dit jaar komen er in totaal 20 flexflitsers tot inzet. In 2023 komen er nog eens dertig bij.

Lezersreacties (59) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.