Akademy: Succesvol weekend levert zes overwinningen op

07 november 2022 11:20

De hoofdmacht van sc Heerenveen won zaterdagavond van Excelsior. De meeste jeugdteams konden na het laatste fluitsignaal ook juichen met drie punten op zak. Daarbij boekte Onder 14 de mooiste zege: SC Cambuur werd met 5-2 verslagen. Een overzicht van alle wedstrijden.

O14 9

Van der Veldt doet oude club pijn
De O21 moest het zaterdag opnemen tegen hekkensluiter Alphense Boys. Na een kwartier spelen kwamen de Friezen op voorsprong via Melik Ismaïl, maar dat bleek niet het begin te zijn van een vlekkeloze wedstrijd. Na een halfuur spelen kwam de thuisploeg namelijk op gelijke hoogte. Met nog twintig minuten op de klok maakte Kaj van der Veldt, die in de jeugdopleiding van de amateurclub speelde, de winnende treffer: 1-2. Het was voor de ploeg overwinning zeven in negen wedstrijden.

Onder 18 mag hopen op promotie
De O18 is bezig aan een goed seizoen en mag nog altijd hopen op promotie in de winter. De ploeg staat momenteel derde, terwijl de eerste twee ploegen een stap omhoog maken. Zaterdag werd Vitesse met 0-2 verslagen. Niek Bierens en Jimte Scholten waren goed voor de doelpunten. Na negen duels heeft de ploeg zeventien punten. Het gat met nummer twee Sparta Rotterdam is slechts twee punten.

Onder 16 op kampioenskoers
Waar de O18 mag hopen op promotie, kan de O16 de titel al ruiken. De ploeg is niet te stoppen. Zaterdag werd nummer laatste Buitenboys met 9-0 verslagen. De Friezen kwamen op voorsprong door een eigen doelpunt, waarna nog acht treffers volgden. Harm Jan Smits werd de grote man met drie doelpunten. Damy Bernardina scoorde twee keer, terwijl ook Renzo Klok, Ruben Veer en Kaj Jansen nog mochten juichen.

Onder 15 pakt punt
De O15 heeft een punt gepakt tegen Vitesse. De Arnhemmers kwamen voor de pauze op voorsprong, maar in de tweede helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Praise Israel zorgde voor de treffer, waardoor de ploeg nu zeven punten bij elkaar heeft gesprokkeld.

Onder 14 wint doelpuntrijke Derby
Zeven doelpunten. Het was zaterdagmiddag genieten bij de Friese Derby. Helemaal omdat de overwinning voor sc Heerenveen was. Bij rust stond het 2-0, maar na de pauze vielen er maar liefst vijf doelpunten. Drie voor de thuisploeg en twee voor de Leeuwarders. Voor de pompeblêdenformatie scoorden Niilo Tarvajarvi, Koen Westers, Jerayno Schaken, Thijn Sprietsma en Davey Volbeda.

Onder 13 wint in Volendam
Ook de O13 stapte met drie punten van het veld af. De ploeg won de uitwedstrijd in Volendam met 1-3. sc Heerenveen kwam in de eerste helft op voorsprong door een eigen doelpunt. In het tweede bedrijf verdubbelde Minne Bruinsma de marge, maar lang kon daar niet van genoten worden. Volendam maakte snel de 1-2, waarna Bodhy van de Giesen de wedstrijd in het slot gooide met de derde Friese treffer.

Onder 12 wint
De O12 mocht zaterdag dertien keer juichen tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente / Heracles Academie. De Friese talenten stapten uiteindelijk met een 13-8 overwinning van het veld af.

Onder 11 verliest
De O11 speelde een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, maar wist op eigen terrein niet te winnen van de Domstedelingen. Er werd met 7-12 verloren.