De films van deze week | Een exorcist in opleiding, mistroostig Rimini en een nieuwe historische speurtocht van Stephen Frears

Pray for the devil.

Pray for the devil.

Welke films mag je niet missen? Een selectie uit de films die deze week gaan draaien in de bioscopen en filmhuizen. Lees hier de recensies en een dubbelinterview met George Miller en Tilda Swinton over hun samenwerking in ‘Three thousand years of longing’.

Lees meer over
Film

Prey for the devil

Mannen drijven duivels uit, vrouwen moeten bidden en verzorgen. Zo gaat het al eeuwen binnen de kerkgemeenschap. Maar zuster Ann (Jacqueline Byers) trekt zich daar in Prey for the devil niks van aan. Als exorcist in opleiding kampt ze intussen wel nog met haar eigen demonen.

Rimini

Zoete herinneringen bewaart de Oostenrijkse cineast Ulrich Seidl aan de vakanties die hij als kind doorbracht in het mondaine Rimini. Inmiddels is de Italiaanse badplaats vergane glorie. Een perfect decor dus voor het zwartkomische Rimini , de nieuwe film van de meester van de mistroostigheid.

The lost king

Stephen Frears is gek op waargebeurd drama. In Philomena vertelde de Britse regisseur nog over een oude dame die met een journalist op zoek ging naar haar zoon die was weggenomen door kwaadaardige nonnen. Deze week stort hij zich opnieuw op een historische speurtocht, dit keer met The lost king .

Vortex

Laat je niet misleiden door het relatief ingetogen verhaal van een bejaard koppel dat uit elkaar is gegroeid, want Vortex wordt gekenmerkt door typische onverschrokken blik van regisseur Gaspar Noé. Met zijn oog voor de gruwelijke kant van het menselijk bestaan focust Noé niet op de tederheid tussen het zieke bejaarde koppel à la Hanekes Amour , maar op ressentiment, op jaren van opgebouwde wrok.

Bardo

Even lijkt de zwaartekracht weg te vallen in Bardo, false chronicle of a handful of truths , de nieuwe film van viervoudig Oscarwinnaar Alejandro G. Iñárritu ( Babel , Birdman , The revenant ). Voor het eerst sinds zijn debuut Amores perros (2000) keert de Mexicaanse cineast met deze film terug naar zijn geboorteland, een reis die ook zijn hoofdpersoon onderneemt.

Dubbelinterview met George Miller en Tilda Swinton

In zijn Mad Max -films regisseerde George Miller vooral scheurijzers, in Babe een eigenwijze big, in Happy feet een digitaal geanimeerde pinguïn. Met haar rol in het Three thousand years of longing voegt Oscarwinnares Tilda Swinton zich nu in dat rijtje. Tot beider vreugde, vertellen zij in Cannes.