Om Utens: Basisspeler Ali boekt monsterzege met Jong Zweden

20 november 2022 20:25

De winterstop is officieel begonnen. Het is voor de spelers tijd om vakantie te vieren, al geldt dat niet voor iedereen. Er is een interlandperiode gaande. Een overzicht van alle internationals van sc Heerenveen die in actie komen.

19072022296004 FPH3323

Hussein Ali
Hussein Ali heeft met Jong Zweden in het Turkse Belek op 17 november gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten uit Denemarken. De vleugelverdediger van sc Heerenveen begon op de bank, maar mocht in de tweede helft invallen. AZ-aanvaller Mayckel Lahdo zette Zweden al vroeg op voorsprong, maar nog voor de pauze lukte het de Denen om de achterstand om te buigen: 2-1. Jacob Ondrejka zorgde ongeveer twintig minuten voor tijd voor de gelijkmaker.

Drie dagen later mocht de verdediger in de basis beginnen tegen Azerbeidzjan. Die wedstrijd leverde een overtuigende zege op voor Zweden: 1-8. Voor de pauze lukte het de Scandinaviërs twee keer om te scoren, terwijl ook de tegenstander een keer mocht juichen. Na de pauze werd het een Zweeds doelpuntenfeestje. In de 70e en 72e minuut beslisten de geel-blauwen de wedstrijd met twee goals, waarna de ploeg geen gas terug nam: ook in minuut 86, 88, 90 en in de blessuretijd vielen nog treffers. Ali speelde de gehele wedstrijd mee.

Andries Noppert
De koffers zijn gepakt in huize Noppert. De doelman is door Louis van Gaal geselecteerd voor het wereldkampioenschap in Qatar. Tijdens de afgelopen interlandperiode was de Friese doelman al van de partij, maar tot minuten kwam hij destijds niet. Desondanks heeft hij genoeg indruk weten te maken op de bondscoach. Maandag 14 november meldde hij zich in Zeist, om een dag later het vliegtuig te pakken naar Qatar. Daar speelt het Nederlands elftal in de groepsfase tegen Senegal (21 november), Ecuador (25 november) en het gastland (29 november).

Erald Krasniqi
Waar Ali en Noppert momenteel op pad zijn, is Erald Krasniqi alweer terug van zijn interlandavontuur. Hij debuteerde in de selectie van Albanië Onder 18. De Akademy-speler heeft zijn visitekaartje afgegeven door meteen in zijn eerste interland te scoren. Daarmee zette hij zijn ploeg op voorsprong tegen de leeftijdsgenoten uit Montenegro. Uiteindelijk werd het vriendschappelijke duel met 2-0 gewonnen. Later in de week speelden de teams nog eens tegen elkaar, maar de speler van sc Heerenveen zat nu op de bank. Vanaf de zijlijn zag hij zijn landgenoten met 3-0 verliezen.