Akademy: Onder 16, Onder 15 en Onder 13 pakken drie punten

21 november 2022 13:00

De meeste spelers van het eerste elftal genieten van een welverdiende vakantie, maar de jeugdteams gaan vrolijk door met voetballen. Desondanks was het zaterdag rustig op Sportpark Skoatterwâld: alleen de Onder 13 speelde thuis. Een overzicht van alle wedstrijden dit weekend.

Laqngtdh

Onder 21 geeft voorsprong weg

De O21 van sc Heerenveen reisde zaterdag af naar Rotterdam, waar Excelsior de gastheer was. De bezoekers keken bij rust tegen een 0-1 voorsprong aan door een treffer van Melle Joop Witteveen, maar het was niet genoeg om de punten mee te nemen naar Friesland. In de tweede helft scoorde de thuisploeg twee keer, waardoor het duel met 2-1 verloren ging.

Onder 18 verliest
De O18 lukte het ook niet om met punten huiswaarts te gaan. Niek Bierens zorgde in de blessuretijd van de eerste helft nog wel voor een 1-1 stand tegen Almere City, maar na de pauze keken de Friezen al snel weer tegen een achterstand aan. In de eerste minuut van de tweede helft werd het 2-1, waarna het in minuut 86 3-1 werd. Een minuut later bracht Niek Bierens de spanning nog terug, maar het mocht niet baten. De scheidsrechter floot uiteindelijk af met een 4-2 stand op het scorebord.

Onder 16 haalt keihard uit
De O16 had een leuke terugweg vanuit Spakenburg na een overtuigende 0-16 overwinning. Kaj Jansen zal met de grootste glimlach in de auto hebben gezeten. Hij was goed voor zes doelpunten. Ruben Veer was goed voor drie doelpunten, terwijl Subhi Schayyef, Kick Eerhart, Ruben van der Veen, Harm Jan Smits en Damy Bernardina allemaal één keer trefzeker waren. De ploeg heeft na tien wedstrijden maar liefst 86 doelpunten gemaakt en nul goals tegen.

Onder 15 wint voor derde keer
De O15 pakte ook drie punten. Daar bleef het wel tot de laatste minuut spannend, aangezien de Friese talenten met miniem verschil wonnen: 1-2. Koen Hettema zorgde voor een vroege voorsprong, maar de ploegen gingen de rust in met een gelijke stand op het scorebord. In de tweede helft werd Praise Israel de matchwinner met een benutte strafschop. Het is voor de pompeblêdenformatie de derde overwinning in de competitie.

Onder 13 wint nipt
De O13 was het enige Akademy-team dat op Sportpark Skoatterwâld in actie kwam. De ploeg trad aan tegen Zeeburgia en hield de punten in eigen huis. Bodhy van de Giesen en Mitchel Volbeda zorgden voor een 2-0 voorsprong, maar het werd nog bibberen toen de tegenstander voor rust de aansluitingstreffer maakte. Ondanks de spanning bleven de Friezen de voorsprong vasthouden.