©  BELGA

OVERZICHT. KV Mechelen vlot voorbij Lokeren, Club Brugge pas na verlengingen voorbij Patro en Genk wipt Westerlo

Liefst negen wedstrijden van de 1/16 finales van de Beker van België worden op woensdagavond afgewerkt. Blijf op de hoogte via dit handig overzicht.

Hannes Van Gael

Cappellen 1-7 Union SG

Cappellen kwam zowaar op voorsprong via El Madani, maar de vicekampioen sloeg op slag van rust terug. In de tweede helft waren de Unionisten. duidelijk een maatje te sterk voor de tweede amateurklasser en liep de score nog zwaar op. Adingra (2), Al Azzouzi (2), Nilsson (2) en Puertas tekenden voor de Brusselse goals.

Lees hier het wedstrijdverslag van Cappellen - Union

Cercle Brugge 3-1 Beerschot

De Kielse Ratten lieten zich vroeg in de eerste én tweede helft verrassen. Verlinden kon de 1-0 van Denkey nog wel uitwissen, maar goals van Ueda en opnieuw Denkey legden de partij nog voor de vijftigste minuut in een beslissende plooi.

Lees hier het wedstrijdverslag van Cercle Brugge - Beerschot

Lokeren-Temse 0-5 KV Mechelen

Ook KV Mechelen heeft zich vlot kunnen plaatsen voor de laatste 16 in de Beker van België. Schoofs en Malede brachten Malinwa nog voor de rust comfortabel aan de leiding en Malede en Da Cruz en Van Hecke drukten de Lokerse hoop helemaal de kop in na de pauze.

Lees hier het wedstrijdverslag van Lokeren-Temse - KV Mechelen

Dessel Sport 0-5 KAA Gent

Zeven minuten. Zo lang hadden de Buffalo’s nodig om op een dubbele voorsprong te komen in het Armand Melisstadion. De wedstrijd was dan eigenlijk al gespeeld. De Gentse overmacht was gewoon te groot, want bij de rust stond er al 0-4 op het scorebord via Hyun-Seok (2), Van Daele en Depoitre. Hjulsager zorgde na de thee voor de forfaitscore.

Lees hier het wedstrijdverslag van Dessel Sport - KAA Gent

Westerlo 0-1 Genk

Na nog geen kwartier spelen lag de eindstand al vast in het Kuipje. Getekend? Wie anders dan Paul Onuachu. Westerlo kon vorig seizoen stunten tegen Antwerp in de Croky Cup, maar competitieleider Genk liet zich niet verrassen door de Kemphanen. Al ontsnapte het in de slotfase wel aan een strafschop...

Lees hiet het matchverslag van Westerlo - Genk

Lommel SK 0-1 Zulte Waregem

Een stug Lommel heeft Zulte Waregem helemaal tot het uiterste gedreven. De bezoekers uit West-Vlaanderen konden pas diep in de tweede helft de ban breken na een doelpunt van invaller Zinho Gano. Lommel zette daarna nog alles op alles, maar scoren lukte niet meer.

Thes Sport 1-4 KV Oostende

Tegen Thes Sport had KV Oostende het lastiger dan verwacht. De Kustboys wisten voor de rust wel twee keer de netten te doen trillen, maar telkens werd dat doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Wat voor de rust niet lukte, lukte na de pauze wel. Invaller Ambrose kopte Oostende op voorsprong. Atanga en Bätzner zorgden niet veel later voor de 0-3. Sam Vanaken redde nog de eer voor Thes.

STVV 1-0 Meux

Sint-Truiden heeft geen steken laten vallen tegen RFC Meux uit de tweede afdeling. De Kanaries hadden wel moeite met de bezoekers. Invaller Kaya kon pas in de 83ste minuut de ban breken voor de Truienaars met een rake kopbal.

Patro Eisden 0-2 Club Brugge

De enige match die niet na 90 minuten werd beslist is Patro - Club. Er werd niet gescoord in de reguliere speeltijd. Verlengingen, en eventueel strafschoppen, moeten beslissing brengen. Met één goal in elke verlenging kegelde Noa Lang Patro dan toch uit de beker.