Tahiri kroont zich tot matchwinner in spannende Fryske Derby

13 november 2022 16:32

sc Heerenveen heeft de Fryske Derby gewonnen met 2-1. Anas Tahiri, die vorig seizoen ook al scoorde tegen de Leeuwarders, werd de gevierde man. Hij schoot na tachtig minuten de winnende treffer tegen de touwen.

13112022301995 FPH8158

Na tien minuten kwamen de bezoekers op voorsprong door een snelle combinatie, waarbij de verdedigers van sc Heerenveen dachten aan buitenspel. Jamie Jacobs kwam daardoor één op één met Andries Noppert en passeerde de doelman met een goede kapbeweging. Na 32 minuten mocht de pompeblêdenformatie zelfs opgelucht ademhalen toen de Leeuwarders bijna de tweede treffer maakten. Jacobs wist een grote kans niet tegen de touwen te werken, wat extra pijn deed voor de Leeuwarders toen de thuisploeg niet veel later de gelijkmaker maakte. Amin Sarr kopte fraai raak na een corner, waardoor de ploegen met een gelijke stand de kleedkamer opzochten voor de thee.

Na de pauze hadden de teams moeite om tot kansen te komen. Heerenveen had het meest de bal en liet bij vlagen mooie combinaties zien, maar er lag te weinig ruimte om de beslissende pass te geven. Cambuur wachtte ondertussen op de counter, al leverde dat ook geen gevaar op. Na tachtig minuten was de thuisploeg het dichtst bij een doelpunt via invaller Rami Kaib, maar Calvin Mac-Intosch kwam voor zijn man, waardoor het ‘slechts’ een corner was.

De supporters in het Abe Lenstra stadion hoefden niet lang te treuren. Uit die hoekschop kwam de bal voor de voeten van Anas Tahiri. Zijn inzet ging tegen de touwen, waardoor het feest op de tribunes begon. Cambuur zette in de laatste minuten nog even aan, maar Andries Noppert bezorgde de Friezen met een goede redding de drie punten. Daardoor gaat de ploeg van Kees van Wonderen met een heerlijk gevoel de winterstop in.

Opstelling sc Heerenveen: Noppert; Van Ewijk, Van Beek, Bochniewicz, Köhlert; Haye, Al Hajj (79. Kaib), Tahiri; Sarr, Van Hooijdonk, Olsson