Akademy: Onder 21 promoveert, Onder 16 kampioen

05 december 2022 11:12

De eerste selectie van sc Heerenveen kwam afgelopen week weer bij elkaar na een vakantie; de jeugdteams moeten nog even door tot het voor hen winterstop is. Dit weekend kwamen vijf Akademy-teams in actie.

O16 4

Onder 21 promoveert
De O21 van sc Heerenveen mag zich na de winterstop een niveautje hoger laten zien. Ondanks een 1-0 nederlaag in de blessuretijd tegen SC Cambuur, is de ploeg gepromoveerd naar Divisie 2. Het oudste jeugdteam van de club heeft na dertien wedstrijden 28 punten bij elkaar gesprokkeld, wat genoeg is voor de tweede plek op de ranglijst.

Onder 18 verliest
De O18 van sc Heerenveen mocht lang hopen op promotie, maar vorige week kreeg de ploeg een mentale tik door in de slotfase te verliezen van Sparta Rotterdam. Dit weekend lukte het niet om het chagrijn weg te spelen. NAC Breda was op Sportpark Skoatterwâld met 0-2 te sterk.

Onder 16 kampioen
Het hele seizoen was niet de vraag of de O16 kampioen werd, maar wanneer. De ploeg was wekelijks heer en meester, wat voorafgaand aan het duel met Victoria resulteerde in tien overwinningen, 86 goals voor én nul doelpunten tegen. Ook in deze wedstrijd ontbrak het aan spanning. Na het laatste fluitsignaal stond er een ruime driepunter op het scorebord, al lukte het deze keer niet om het eigen doel schoon te houden. Door een strafschop werd het 8-1.

Onder 14 zet sterke reeks voort

Vier wedstrijden op rij was de O14 al foutloos voorafgaand aan het duel met FC Emmen. Ook de Drentenaren konden geen vuist maken tegen de Friezen: 0-5. Met nog één speelronde te gaan, is het gat met de promotieplekken een punt. Volgende week wacht een duel met koploper Go Ahead Eagles, dat vier punten meer heeft.

Onder 13 verliest
De O13 kreeg dit weekend bezoek van Ajax, dat één plaats hoger op de ranglijst staat. Het gat was voorafgaand aan het duel drie punten, maar het verschil tussen beide ploegen bleek toch iets te groot om een goed resultaat te halen. Bodhy van de Giesen scoorde na rust de 1-2, maar het was niet genoeg om de Amsterdammers nog te laten bibberen: 1-5.