Professor Arne Neirynck, voorzitter van de Donorwerkgroep van UZ Leuven en professor Eric Hoste, diensthoofd Transplantatiecentrum UZ Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Arne Neirynck, voorzitter van de Donorwerkgroep van UZ Leuven en professor Eric Hoste, diensthoofd Transplantatiecentrum UZ Gent. © UZ Leuven / UZ Gent

Kan iedereen orgaandonor zijn? En hoelang zijn de wachttijden? “Onze oudste orgaandonor was ouder dan 90, dat moet soms om een patiënt te redden”

De papa van Arno (13) overleed plots na een val. Toch kon de man nog zeven levens redden dankzij orgaandonatie. In ons land is iedereen automatisch orgaandonor. Maar wat als een donor ongezond leefde? En weet de familie naar wie de organen gaan? Professor Arne Neirynck - voorzitter van de Donorwerkgroep van UZ Leuven - en professor Eric Hoste - diensthoofd Transplantatiecentrum UZ Gent - leggen uit.

2 reacties

  • paul vdkerckhove

    1 jaar geleden
    Het moet niet gemakkelijk zijn keuze te maken . Een kind , een jonger iemand moet voorrang krijgen . Vind ik .
  • emiel wouters

    1 jaar geleden
    Neen enkel de doden. tenzij dat ge van iets twee stuks heb. Maar wie geeft er nu 50% van zijn kapitaal af? En zeg u eens eerlijk, wie krijgt dan zo'n orgaan? Zijn het wel de eersten die op de lijst staan, od bestaat er hier ook een zwarte lijst.