logo
wvhj2023
© Olaf Smit
© Olaf Smit
20 december 2022

HMS Networks over datacommunicatie van batterijopslagsystemen: ‘Houtje-touwtjewerk is geen optie’

Batterijopslagsystemen vormen een integraal onderdeel van het duurzame-energiesysteem van de toekomst. De uitrol begint in de Benelux op stoom te komen en staat aan de vooravond van een grote versnelling.

‘Het maximaliseren van efficiëntie en veiligheid moet daarbij vooropstaan’, aldus Kurt van Buul van HMS. ‘Dat vereist datacommunicatie op een hoog niveau, zowel tussen de diverse onderdelen van het systeem zelf als met de buitenwereld.’

HMS ontstond in 1988 vanuit een studentenproject aan de University of Halmstad in Zweden. Wat destijds begon met het ontwikkelen van een technologie voor het meten van de dikte van papier, is uitgemond in een globaal concern in industriële ICT. Het bedrijf telt meer dan 750 medewerkers, heeft kantoren in 15 landen en fabrieken door heel Europa. Corebusiness is de ontwikkeling en verkoop van producten en oplossingen die industriële apparatuur – van robots en auto’s tot en met airconditioners en generatoren – in staat stellen om te communiceren en informatie te delen met software en systemen. Daarmee bedient HMS zowel fabrikanten als gebruikers van die apparatuur, ook in de markt van batterijopslagsystemen.

Altijd en overal
Kurt van Buul, OEM Project Manager Benelux: ‘HMS staat voor Hardware Meets Software. Met onze technologie leggen we feitelijk de basis voor het realiseren van het Industrial Internet of Things (IIoT). Daarbij hebben we het over heel iets anders dan het internet van gewone IT-netwerken waar gigabytes aan data overheen gaan. Er wordt juist beperkt data gedeeld. Maar die moeten wel altijd en overal realtime en foutloos beschikbaar zijn, bijvoorbeeld voor autonome procesoptimalisatie of het volgen en contoleren van systemen via de cloud. HMS werkt daarmee in een niche. Dat wil echter niet zeggen dat we een kleine markt bedienen. Zo produceren we maandelijks zo’n 100.000 producten, zoals protocol converters en gateways. Daarnaast hebben we meer dan 400.000 connected systemen in beheer.’

Naadloze samenwerking
Een hedendaags batterijopslagsysteem bestaat uit een netwerk van verschillende devices van uiteenlopende producenten. Daarnaast maakt het zelf deel uit van een netwerk, een integraal slim (energie)systeem. Om er op beide niveaus het maximale uit te halen, efficiency in performance en een optimale integratie in uiteenlopende toepassingen, is een naadloze samenwerking tussen hard- en software key. HMS levert services en componenten, onder andere ten behoeve van netwerkontwerp, cloud connectivity, IoT-communicatie en het beschermen van systemen.

Lees het volledige artikel hieronder in de Solar Magazine Marktgids Zonne-energie 2023.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten