sc Heerenveen verliest oefenduel tegen FC Twente

30 december 2022 16:03

sc Heerenveen heeft vrijdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen FC Twente gespeeld. In Hengelo stond na drie keer 45 minuten voetballen een 2-0 eindstand op het scorebord.

IMG 7996

Bij de Friezen keerde Andries Noppert terug onder de lat. De international speelde de eerste 60 minuten van het duel en werd daarna vervangen door Xavier Mous. Sven van Beek moest het duel vanwege een lichte blessure aan zich voorbij laten gaan. Hij werd in het hart van de defensie vervangen door Joost van Aken. Ook voor Pelle van Amersfoort was er een basisplaats, hij startte als nummer 10 achter Amin Sarr.

In de eerste 45 minuten was het overwicht voor FC Twente. De thuisploeg kreeg kansen via Virgil Misidjan, Sem Steijn en Ramiz Zerrouki. Maar telkens was het Andries Noppert die wist te redden. In de 35e minuut was het wel raak voor FC Twente. Misidjan schoot een afvallende bal buiten de zestien in één keer schitterend uit de lucht in de bovenhoek (1-0).

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en was het sc Heerenveen dat de beste mogelijkheden kreeg via Van Amersfoort en Sarr. Zij zagen Unnerstall knap redden op drie schoten en een kopbal. Na een uur spelen werd de doelman van FC Twente wel geklopt na een mooie lob van Van Amersfoort. De grensrechter had echter buitenspel gezien waardoor er een streep door de Friese treffer ging. Aan de andere kant werd de ingevallen Mous ook een aantal keer aan het werk gezet. De doelman wist meerdere doelpogingen knap te redden maar had geen kans om een pegel van Gijs Smal in de laatste minuut van de tweede helft te keren (2-0).

De laatste 45 minuten werd er aan beide kanten flink gewisseld maar niet meer gescoord. In de jacht op de aansluitingstreffer waren er nog wel goede mogelijkheden voor Sydney Van Hooijdonk. De spits wist een voorzet van Kaib helaas net niet te verzilveren en zag ook een schot in de zestien door de bij FC Twente ingevallen doelman Przeymyslaw Tyton gekeerd worden.

Opstelling eerste 90 minuten: Noppert (60. Mous); Van Ewijk, Van Aken (60 Van Ottele), Bochniewiscz, Kohlert; Haye, Tahiri; Van Amersfoort (70. Van Hooijdonk), All Hajj, Sarr, Olsson

Opstelling laatste 45 minuten: Mous; Ali, Zaal, Van der Plaat, Kaib; Halilovic, Woudstra, Colassin, Nunumete, Timossi, Van Hooijdonk