SC Cambuur en FC Emmen lijken beide niet te willen winnen in degradatiekraker: Leeuwarders nemen punt mee naar huis

Een degradatiekraker waarin geen van beide ploegen echt leek te willen winnen. Een oersaaie wedstrijd, op een paar momenten na, was het tussen FC Emmen en SC Cambuur.

Het was FC Emmen met het balbezit en SC Cambuur met het doortastende verdedigen. De wedstrijd kabbelde naar een 0-0 in Emmen. Daar schieten beide ploegen eigenlijk maar weinig mee op.

Cambuur kon Emmen weliswaar goed van het lijf houden, maar verzuimde zelf kansen af te maken. Op aangeven van Michael Breij kreeg Jamie Jacobs een levensgrote kans, maar hij schoot op de benen van keeper Mickey van der Hart.

Ook Emmen kreeg kansen, zo kreeg Richairo Zivkovic twee kansen achter elkaar vlakbij de eerste paal. De eerste poging, achter het standbeen, en de tweede poging werden gepakt door João Virginia. De Cambuurdoelman mocht blij zijn dat hij nog op het veld stond, dat had na drie minuten al heel anders kunnen zijn. Hij kwam uit, was te laat en botste tegen Zivkovic aan. Maar scheidsrechter Rob Dieperink besloot dat een gele kaart genoeg was.

Terugkerend verhaal

Verder was het weer een terugkerend verhaal bij Cambuur, dat geluk had dat het tegenover de op één na minst scorende ploeg van de eredivisie tegenover zich had. Net als bij Cambuur miste ook bij Emmen de scherpte voor de goal. Wederom leken spelers bij Cambuur te lang te twijfelen over een schot, waardoor de kans alweer verkeken was.

Kansen waren er, in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Volendam, wel degelijk. Met name in de eerste helft, want in de tweede helft viel het bijna stil aan de kant van de Leeuwarders en leek de ploeg genoegen te nemen met een punt. Het was tegenhouden geblazen en ballen opruimen, de spaarzame keren dat Cambuur er wel uit kwam miste de overtuiging.

Aan de kant van Emmen verdeelde Leeuwarder Mark Diemers het spel goed, maar zijn eindpasses misten scherpte, waardoor Cambuur niet in levensgrote problemen kwam. In de slotfase was het Virginia nog die redde op een bal van Jari Vlak die richting de kruising zweefde.