Jesse Fabré is de vaste eindredacteur van Tom Waes.
Volledig scherm
PREMIUM
Jesse Fabré is de vaste eindredacteur van Tom Waes. © VRT/PN

Schrijver van ‘Dos Cervezas’ werkte drie jaar aan ‘Het verhaal van Vlaanderen’: “Alles moest kloppen, tot wegretoucheren van prikkeldraad toe”

‘Het verhaal van Vlaanderen’ wordt verteld door Tom Waes, maar de man die dat verhaal schreef, is Jesse Fabré (45). Hij is al jaren de vaste eindredacteur van Waes, en hij schreef ook de onvergetelijke tekst van de carnavalshit ‘Dos Cervezas’. Met dat liedje was hij in één dag klaar, ‘Het verhaal van Vlaanderen’ houdt hem al zo’n drie jaar bezig. “We spraken met bijna 200 experten, elk detail moest juist zijn.”

9 reacties

  • RIET HEIRMAN

    1 jaar geleden
    wat een onzin, gerecupereerd door rechts, pure politieke stemmingmakerij door groen en vooruit. Dit een reeks voor een breed publiek en in die zinzeker geslaagd. Onze kleindochters op puberleeftijd keken met veel belangstelling en staken er zeker wat van op. Goed idee om het op de scholen te tonen. Er mag eindeloos geld worden gegeven aan de 'kwetsbaren', migranten, enz. maar voor zoiets mag er geen cent worden gesubsidieerd blijkbaar. Tom Waes en Tinneke Beekman : goede reactie gegeven.
  • Sonja De Grave

    1 jaar geleden
    Het kan misschien wel allemaal goed gemaakt zijn maar eigenlijk heeft het als echte geschiedenis geen enkele waarde. Spijtig is dat deze reeks volledig wordt gerecupereerd door Vlaams rechts en uiterst rechts en dag NVA daar 3,5 miljoen belastinggeld heeft voor gebruikt terwijl er voor heen geen geld was om heel wat Vlaamse noden te lenigen, bvb in het onderwijs en de zorg
  • Kristine Delacourt

    1 jaar geleden
    Mooi en interessant. Het enige dat me ergert is de kennelijke schaamte van de programmamakers om het belang van het Katholicisme in onze streken. We krijgen wel een hoop ‘disclaimers’ te horen, maar weinig over de stabiliteit, vrede en welvaart die het bracht. Die oude boeken in de boekentoren van Gent komen voornamelijk uit Katholieke instellingen. Zij waren meer dan duizend jaar de belangrijkste centra van cultuur, geletterdheid, wetenschap, liefdadigheid en kunst.
  • willy vangeel

    1 jaar geleden
    Tot nu is het niet het verhaal van onze voorvaderen, wel van de belangrijke historische figuren. Van hoe de gewone mensen leefden, daar heb ik nog niet veel van gezien. In het verhaal van Nederland zie je dat wel terwijl daar ook alle leiders ter sprake kwamen.
  • Freddy Henslegers

    1 jaar geleden
    Als de stem van de verteller hier belangrijker wordt dan heeft men niet veel begrepen van het verhaal.