Akademy: primeur voor Onder 13, derbyzege voor Onder 12

23 januari 2023 11:34

Het eerste elftal won zondagmiddag met 3-1 van FC Groningen, maar ook bij de Akademy-teams was het nodige te juichen. De Onder 21, de Onder 13 en de Onder 12 pakten drie punten met mooie overwinningen. Een overzicht van alle gespeelde wedstrijden.

24092022299847 FPH 0933

O21 wint ruim

Twee wedstrijden, twee overwinningen. De O21 is uitstekend begonnen in divisie 2A na de promotie. Zaterdag wisten de Friezen met duidelijke cijfers te winnen van Vitesse, al bleef het wel tot de slotfase spannend. Timo Zaal zette de bezoekers in minuut 26 op een 0-1 voorsprong, waarna het lang wachten was tot de marge verdubbeld werd. Een minuut voor tijd lukte dat door een treffer van Melik Ismaïl. Twee minuten later kwam het slotakkoord van Thom Faber.

O18 blijft puntloos
Waar de O21 met drie treffers en evenveel punten terug naar Friesland ging, was het voor de O18 geen leuke zaterdag. De ploeg verloor juist met die cijfers in Arnhem. Door die nederlaag is sc Heerenveen na twee speelrondes nog puntloos in divisie 2A.

Nederlaag voor O15
De O15 ging ook zonder punten terug naar huis. De ploeg was niet opgewassen tegen Go Ahead Eagles, dat met 4-1 won in eigen huis. Al na drie minuten keek het Akademy-team tegen een achterstand aan, die overigens ook weer snel van het scorebord verdwenen was. Na negen minuten was het weer gelijk, maar in de tweede helft liep de thuisploeg alsnog uit. Daardoor hebben de Friezen drie punten na twee duels.

O14 verliest
De O14 begon vorige week met een knaller aan de competitie door de leeftijdsgenoten van FC Emmen met 7-1 te verslaan. Die klinkende overwinning kreeg deze speelronde geen passend vervolg. Waar vorige week de drie punten voor de Friezen waren, bleef het team nu zonder punten achter. Net als de O15 lukte het ook dit team niet om Go Ahead Eagles pijn te doen. De Deventenaren wonnen met 3-1.

O13 boekt prachtige zege
De O13 kan terugkijken op een prachtig weekend. AZ, dat dit seizoen nog geen competitiewedstrijd verloor, werd met 3-2 opzij gezet. In de laatste competitieronde van de eerste seizoenshelft trokken de Alkmaarders nog aan het langste eind met een 2-1 zege, maar nu bleven de punten dus wel in Friesland. Luca Dijkstra, Bodhy van de Giesen en Fimme Kroes waren in Nieuwehorne goed voor de doelpunten van de thuisploeg.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door sc Heerenveen Akademy (@scheerenveen_akademy)

Derbyzege voor O12
Waar het eerste elftal de Derby van het Noorden speelde, nam de O12 het op tegen de provinciegenoot. In Leeuwarden was de uitploeg heer en meester. In de acht-tegen-acht-wedstrijd werd het 2-12 voor de pompeblêdenformatie, waarna de elf-tegen-elf een 0-6 zege opleverde.