Akademy: Onder 21 en Onder 16 blijven ongeslagen na winterstop

30 januari 2023 09:58

sc Heerenveen wist zaterdagavond niet te winnen van Vitesse, maar gelukkig was er in de Akademy wel het nodige om voor te juichen. De Onder 21 en Onder 16 zijn nog steeds ongeslagen na de winterstop, terwijl de jongste twee jeugdteams beiden uithaalden dit weekend.

O14 10

O21 blijft ongeslagen
De O21 promoveerde deze winter naar Divisie 2A en is daar uitstekend begonnen. De eerste twee wedstrijden leverden een overwinning op en ook dit weekend bleef de ploeg ongeslagen. NEC kwam in de eerste helft op voorsprong, maar al snel na de pauze was de stand weer in evenwicht. Melik Ismaïl was in minuut 49 trefzeker namens de Friezen.

Evenwichtige derby
Het was een heet wedstrijdje tussen sc Heerenveen O18 en de leeftijdsgenoten van ‘buurman’ FC Groningen. Al vroeg in de wedstrijd keken de Friezen tegen een 2-0 voorsprong aan door doelpunten van Zakaria Marjane en Dimitris Rallis. Na een half uur spelen kantelde het duel door een rode kaart van Ingmar Mulder, waarna de bezoekers nog voor de pauze terugkwamen tot een gelijke stand. In de tweede helft werd niet meer gescoord, maar viel nog wel een rode kaart. Het duel eindigde met tien tegen tien.

Onder 16 blijft winnen
De O16 won de eerste seizoenshelft alle wedstrijden en promoveerde na de winterstop. Ook daar kent de ploeg een vliegende start. Afgelopen weekend werd FC Volendam verslagen, waardoor de volle mep is behaald na twee duels. Ruben Veer opende de score na een pass van Kaj Jansen, die zelf de tweede treffer maakte na een goede combinatie tussen Jesse Hellinga en Harm Jan Smits. Volendam kwam nog wel terug met een doelpunt, maar Veer zette de 1-3 eindstand op het scorebord.

Doelpuntrijke nederlaag
De O15 begon het seizoen met een knaller door De Graafschap met 5-1 te verslaan, maar de laatste twee wedstrijden leverden geen punten op. Dit weekend was Willem II in een doelpuntrijke wedstrijd te sterk. Voor rust vielen maar liefst zes goals, keurig verdeeld over beide ploegen. Na de pauze scoorden de Tilburgers nog twee keer, waardoor de punten meegingen met de bezoekers.

Onder 14 verloren
Waar de O18 de Derby van het Noorden speelde, had de O14 een onderonsje tegen Cambuur. De thuisploeg kwam 0-2 achter, waarna Julian Huizenga tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte uit een rebound de aansluitingstreffer.

Ruime nederlaag voor O13
O13 speelde dit weekend tegen FC Utrecht in de Domstad. De Friezen speelden bij vlagen een behoorlijke wedstrijd, maar de tegenstander was een stuk effectiever. Bij rust stond het 2-0, waarna de thuisploeg in de tweede helft nog vier doelpunten maakte. Daardoor heeft sc Heerenveen drie punten uit de eerste twee duels.

Doelpuntenfestijn bij O12
De O12 speelde een thuiswedstrijd tegen FC Emmen. De bezoekers kregen genoeg doelpunten te zien: twintig keer wisten de ploegen gezamenlijk te scoren, waarvan maar liefst zestien van de Friezen waren.

Meer dan twintig goals voor O11
Waar de O12 samen met de tegenstander twintig keer scoorde, deed de O11 dat alleen. De ploeg, die ook tegen FC Emmen speelde, maakte maar liefst 21 doelpunten. De Drentenaren waren zes keer trefzeker.