Akademy: Onder 18 en Onder 14 doen wat hoofdmacht niet lukt

06 februari 2023 09:56

Het eerste elftal van sc Heerenveen kwam zaterdagavond net tekort tegen FC Utrecht, dat met 1-0 won in eigen huis. Twee van de drie Akadamy-teams die een uitwedstrijd hadden, wisten wel met de volle buit terug te komen. Onder 18 won van FC Den Bosch en Onder 14 nam drie punten mee uit Almere.

O16 10

Onder 21 verliest Fryske Derby
Zaterdagmiddag stond de Fryske Derby op het programma in Leeuwarden, waar de nummer één en twee het tegen elkaar opnamen. De drie punten gingen niet mee naar Heerenveen. Cambuur scoorde vlak voor rust de openingstreffer, waarna het in de tweede helft nogmaals scoorde. De O21 heeft na vier wedstrijden zeven punten verzameld.

Onder 18 boekt overwinning
De O18 begon de tweede seizoenshelft matig met twee nederlagen, maar de laatste twee duels leverden wel punten op. Vorig weekend werd een punt gepakt tegen FC Groningen en nu volgde de volle buit. FC Den Bosch werd met 1-2 verslagen. Al na drie minuten kwamen de Friezen op voorsprong door een doelpunt van Jimte Scholten, waarna de marge na de pauze verdubbeld werd door Zakaria Marjane. De Brabanders deden nog wel iets terug, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Onder 16 blijft winnen
De O16 blijft maar winnen. Voor de winterstop werd de ploeg kampioen zonder ook maar één punt te morsen en ook een niveautje hoger presteert het team uitstekend. De eerste drie wedstrijden leverden negen punten op. Dit weekend was BFC uit Bussum het slachtoffer: 3-0. Harm Jan Smits, Benjamin Casparij en Damy Bernardina maakten de Friese doelpunten.

Onder 15 verliest ruim

De O15 nam het zaterdag op tegen de leeftijdsgenoten van VVV/Helmond Sport en kwam zonder punten terug in Friesland. Toen de scheidsrechter op zijn fluitje blies voor de pauze waren de ploegen nog in evenwicht: 1-1. Na de pauze bleek de thuisploeg een maatje te groot, met nog drie doelpunten. De ploeg heeft nu drie punten na vier duels.

Onder 14 wint met tien man
De O14 heeft na vier wedstrijden zes punten bij elkaar gesprokkeld. Afgelopen weekend volgde de tweede overwinning na de winterstop. Almere City werd met 0-2 verslagen. De laatste minuten moesten de Friezen met een man minder spelen, door een rode kaart van Jerayno Schaken. Desondanks kwam de overwinning niet in gevaar.

Onder 13 verliest
De O13 lukte het dit weekend niet om een resultaat te pakken tegen Feyenoord. De Rotterdammers wonnen met 0-2 op het hoogste niveau. De Friezen hebben na drie wedstrijden één keer weten te winnen. Dat was de eerste wedstrijd, waarin AZ knap met 3-2 verslagen werd.